Rólunk

Fedezd fel a benned rejlő kincset, a nőiesség érték!

A Womanna csapatának küldetése, hogy támogassa a szülőket az egyik legfontosabb és legnehezebb feladatukban: az értékteremtésben.

Önismeret, önkifejezés, szépérzék, egészségtudatosság, csak néhány azon témák közül, melyeknek megfelelő időben történő megismerése elengedhetetlen ahhoz, hogy leányaik boldog, kiegyensúlyozott, magabiztos nővé váljanak.

Womanna Csapat Kép

Rólunk Írták

Páratlan lehetőség kamasz lányainknak

A Facebookon tűnt fel a hirdetés: „Womanna a benned rejlő kincs”. Nyári tábor 13-16 éves lányoknak. Az jutott eszembe, hogy ebben a korban talán már otthon is maradhat a gyerek egyedül. Ez az a korosztály, akiket már nem feltétlenül küldenek táborba, jól elvannak otthon, főleg, ha másodikok vagy harmadikok a sorban. A remek ötletről Major Imola pedagógiai szakpszichológussal beszélgettem.
Elolvasom a teljes cikket

hajduPRESS, Török-Papp Csilla
Tóth Nóra, pszichológus

Tóth Nóra
tanácsadó szakpszichológus, tréner, pár- és családterapeuta jelölt

Pszichológus diplomámat tanácsadás- és iskolapszichológiai szakirányon szereztem a Debreceni Egyetemen 2015-ben, s azóta iskolapszichológusként dolgozom egy debreceni középiskolában. Munkám során elsősorban diákokkal foglalkozom, de sokszor előfordul, hogy a tanulók családjait is szükséges bevonni a tanácsadói folyamatba a pozitív változás elérése érdekében. Ehhez azonban szükséges egyfajta rendszerszemlélet elsajátítása, ezért 2015 őszétől a Magyar Családterápiás Egyesület pár-és családterapeuta képzésén veszek részt.

2018-ban tréneri vizsgát tettem, majd 2019-ben gyászcsoport vezetői végzettséget szereztem. 2019-ben tettem tanácsadói szakvizsgát az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen Pedagógiai és Pszichológiai Karán.

Iskolapszichológusi munkám mellett egyéni tanácsadást tartok felnőtteknek és serdülőknek. A felnőttek elsősorban életvezetési, párkapcsolati, nevelési, veszteségfeldolgozási, illetve önismereti kérdésekkel fordulnak hozzám. A kamaszok a kortársakkal való kapcsolati elakadások, identitáskeresés, teljesítményproblémák, párkapcsolati kérdések és önértékelési problémák megoldásában kérik a segítségemet. Munkám során arra törekszem, hogy támogassam klienseimet abban, hogy felismerjék, s megértsék az érzéseik, viselkedéseik és gondolataik mögött megbújó mozgatórugókat.

Magánrendelésemre időpontot a következő számon foglalhat +3630 655 8301

Peltekianné Cseke Otília
klinikai gyermek és ifjúsági szakpszichológus, tréner, emdr terapeuta jelölt

2004 óta dolgozom pszichológusként 2010-ben tettem klinikai szakvizsgát a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrumban. Három évig a Debreceni Gyermekklinikán, majd iskolákban, jelenleg is egy debreceni középiskolában dolgozom, mint pszichológus. Mellette magánrendelést folytatok, ahol elsősorban traumafókuszú terápiát (Emdr terápiát), krízisintervenciót, életvezetési tanácsadást végzek.

Három gyermek édesanyjaként, és szakemberként magam is tudom, tapasztalom, hogy a gyermekek testi, és lelki fejlődése során sok esetben elakadnak, előfordul, hogy a szülői eszköztár elégtelennek bizonyul. Ebben az esetben segíthet a pszichológiai tanácsadás.

Magánrendelésemen mind felnőttekkel, mind gyermekekkel foglalkozom. Munkám során arra törekszem, hogy klienseim rálássanak az esetleges elakadási pontjaikra, és meglévő erőforrásaikat produktívan használni tudják. Gyerekek estében a teljesítmény szorongások, kortársakkal való kapcsolati problémák, kamaszok esetén az önbizalomhiány, identitáskeresésé a leggyakoribb problémák melyekkel megkeresnek.

Szakterületem a trauma feldolgozás, Emdr terápia, mely egy speciális, rendkívül hatékony módszer a traumás események, visszatérő, múlni nem akaró problémák, tünetek kezelésére.

Magánrendelésemre időpontot a következő számon foglalhat +3620 263 3051

Cseke Otília, klinikai gyermek és ifjúsági szakpszichológus és Emdr terapeuta
Major Imola

Major Imola Réka
pedagógiai szakpszichológus, tréner

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Pszichológia Karán végeztem, ahol, az egyetemi éveim alatt tudományos munkát, és a Gazdasági Karon oktatói tevékenységet folytattam. Később az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán szakvizsgáztam óvoda- és iskolapszichológia szakirányon. Jelenleg egy debreceni szakgimnázium iskolapszichológusa vagyok, és egy magánrendelőt vezetek, ahol tanácsadással foglalkozom. Leggyakrabban iskolai és családi, párkapcsolati problémákkal kapcsolatban nyújtok segítséget elsősorban serdülőknek és szüleiknek.

2003 óta dolgozom iskolapszichológusként. Ám sokkal korábban, már a gimnáziumi éveim alatt kikristályosodott bennem, ez lesz a hivatásom, noha abban az időben ilyen irányultságú szakemberrel ritkábban találkozhatott az ember. Talán ezért is éreztem, szinte ösztönösen szükségét, hiányát. Azóta már nemcsak a saját diákéletem emlékei és a szakmai tudásom alapján, hanem egy harmadik szemszögből is van rálátásom erre az időszakra: háromgyermekes családanyaként, kamaszkorú gyermekeket nevelőként is bátran merem állítani, hogy életünk egyik – érzelmi viharokban és krízisekben, döntés- és teljesítményhelyzetekben – legintenzívebb időszaka a középiskolás évek. Erre felkészülni, felkészíteni gyermekeinket, átélni, segíteni „túlélni” és sikeresen továbblépni, igazi kihívás.

Az elmúlt évek során, nemcsak a gyakorlati tapasztalataim, de a folyamatos önképzés (Világjáték módszer, biofeedback, négyüléses serdülőkonzultáció, mediáció, resztoratív technika, OH- módszer, csoportvezetés, dinamikai folyamatok, gyásztanácsadás, érzelemreguláció, autogén tréning, fókuszolás) is formálta képességeimet és mélyítette elhivatottságomat. A gyorsan változó világgal a felnövekvő generációk lendületet tartva, de az őket nevelő környezet, sokkal lassabban változik. Ez a tény rengeteg nehézséget generál. A háttérben meghúzódó pszichés változások megértésére, elfogadására és formálására pedig egyre égetőbb szükség van. De ahogy mondani szokás:” nincs lehetetlen, csak tehetetlen”, a boldogulás forrása pedig odabent van, és ez tanulható, fejleszthető.

Magánrendelésemre időpontot a következő számon foglalhat +3630 375 9208

Lap tetejére